HockeyNews
PLUS

Lista: Här är de fem topparna i SHL den senaste veckan

(10274) Rifalk/Rönnberg/Lindqvist
Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Rögle toppar SHL. Och Färjestad öser, ja fullkomligt vräker in mål.

Det märks också på den lista över veckans fem höjdare i SHL, som Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, har satt ihop.

SHL presenteras av ATG Sport 


Marcus Nilsson, Färjestad. Foto: Bildbyrån.


5 Marcus Nilsson, f, Färjestad


Kommentar: Det är nästan lite svårt att begripa att ett lag i SHL numera kan göra 24 mål på bara tre matcher såsom FBK har gjort sedan 6-5-segern borta mot Djurgården förra torsdagen. Men med artister som ”Lilliz” är det mesta möjligt.


Den lilla liraren från Charlottenberg är SHL:s poängkung med sina 14 poäng (4 + 10) på nio matcher. Hans sätt att behandla pucken är så man bör ta hand om sina nära och kära.


4 Dennis Everberg, f, Rögle


Kommentar: Everberg är en i raden av Rögles hemvändare och både han och hans lagkamrater har fått en grips flygande start. Med sina sex mål är han i topp på SHL:s skytteliga efter nio matcher.


Rögle leder serien och har spöat lag som Djurgården, Luleå och Frölunda. Hemma som borta spelar liksom ingen roll (men s*tan vad det låter mycket när Rögle gör det på hemmaplan i Catena arena).


Michael Lindqvist, Färjestad. Foto: Bildbyrån.


3 Michael Lindqvist, f, Färjestad


Kommentar: Tre mål och tre assist. På två matcher. Vad är det frågan om?! Färjestad kan skatta sig lyckligt att New York Rangers inte ansåg sig ha plats för ”Linkan”, så han vände tillbaka till Karlstad för elva månader sedan.


I FBK-tröjan har han gjort 79 poäng (41 mål, 38 assist) på 75 SHL-matcher. Ett väldigt bra facit för ex-AIK:aren som bara har lagkamraten Marcus Nilsson framför sig i SHL:s poängliga.


2 Christoffer Rifalk/Roman Will, mv, Rögle


Kommentar: I varje framgångsrikt lag spelar en väldigt bra målvakt. Minst. Rögle har både Rifalk och Will. Två helt nya SHL-målvakter. Och oh så bra de är!

Christoffer Rifalk blev stor kvalhjälte när Oskarshamn tog steget upp till SHL. Själv valde han att fortsätta sin bana i Skåne det ser ju verkligen ut att vara ett väldigt bra beslut.


Roman Will är också ny i SHL – och Sverige – och tillsammans är de det bästa målvaktsparet i ligan. 93,33 i räddningsprocent efter nio matcher är lysande.


Roger Rönnberg, Frölunda. Foto: Bildbyrån.


1 Roger Rönnberg, tränare, Frölunda


Kommentar: SHL:s skarpaste coach. Det har han visat gång på gång.


Och när det blev stryk i premiären för mästarna Frölunda hemma mot Brynäs stod han rakryggad i CMore-intervjun efter 5-2-smällen och sa att han förstod om folk hade lämnat sina stolar i den sista perioden. För det hade han själv gjort om han varit åskådare.


Rönnberg är bra på att ta kritik och därför lyssnar nog folk lite extra när han är den som kommer med den. Rönnberg är den coach i SHL som har varit längst på sin post 2019 och alla i Frölunda är vinnare på den långvariga relationen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!